Varnost in zanesljivost

SANACIJA

Zakaj?

Vonj po sajah se širi po prostoru, kar povzroči neprijetnosti ter vpliva na vaše udobje in kakovost bivanja.
NEVARNOST
Izhodni dimni plini uhajajo v prostor, kar lahko povzroči nevarnost zadušitve in slabšo kakovost zraka v prostoru, kar negativno vpliva na vaše zdravje in dobro počutje.
MADEŽI
Na stenah se pojavijo madeži saj in katrana, ki nastanejo zaradi kondenzacije dimnih plinov. To lahko kaže na pomanjkljivo izolacijo ali neustrezno odvajanje dimnih plinov in zahteva nujno sanacijo, da se preprečijo nadaljnje težave.
PREPOVED KURJENJA
Dimnikarska služba izda prepoved kurjenja, ki je namenjena zaščiti vas in preprečevanju morebitnih nesreč.

Kako?

Ena izmed možnosti pri dimniku, ki ni več primeren za uporabo, je temeljita obnova dimnika z rušenjem stare konstrukcije in gradnjo novega dimnika. Ta postopek je časovno in finančno zahteven ter prinaša veliko umazanije in neprijetnosti.

Druga možnost, ki je cenovno ugodnejša in hitrejša, je uporaba nerjavne (inox/rostfrei) tuljave za sanacijo dimnika. Pri tem postopku v obstoječ dimnik vstavimo cevi iz nerjavne pločevine. Postopek zagotavlja skladnost z najnovejšimi standardi, ki jih zahtevajo sodobne kurilne naprave.

Pri sanaciji dimnika s kovinsko tuljavo se znebite težav s kondenzacijo. Posebni lončki na dnu tuljave omogočijo odtekanje meteorne vode in kondenza, tako da se lahko pozabite na težave s kondenzom. Nerjavni dimniki so zasnovani tako, da so odporni na vplive vlage, kislin, visokih temperatur in različnih vremenskih pogojev.

SANACIJA ZA VSE PRIMERE UPORABE

Sanirani dimniki so primerni za vse vrste uporabe: kurjenje trdnih, tekočih in plinastih goriv ter za nizkotemperaturne kondenzacijske kotle s potrebnim vlekom dimnika. V obstoječi dimnik se vstavi tuljava iz kvalitetnega nerjavnega jekla (gre za enoslojne dimniške elemente).
Dimenzija (premer) dimniške tuljave, ki jo je potrebno vstaviti v obstoječi dimnik, je odvisna predvsem od zahtev kurilne naprave. Če je obstoječi dimnik potrebno povečati na primeren presek, da lahko vanj vstavimo dimniško tuljavo glede na zahteve kurilne naprave, je običajno potrebno izvesti povrtavanje dimnika. Obseg in način povrtavanja sta odvisna predvsem od dimenzij in trdnosti obstoječega dimnika. Pred izvedbo povrtavanja vedno predhodno opravimo ogled na vašem objektu, da ocenimo obstoječe stanje, vam predstavimo najprimernejši postopek za vaš primer in vam pripravimo točno ponudbo.

SANACIJA DIMNIKOV PO VSEJ SLOVENIJI

Storitev sanacije dimnikov izvajamo po celotni državi. Nujna je izvedba ogleda na vašem objektu, da se oceni trenutno stanje dimnika. Za naročilo ogleda in druga vprašanja smo dosegljivi preko e-poštnega naslova info@karodi.si, na telefonski številki 031 642 999 ali preko obrazca za stik na naši spletni strani. Ponujamo možnost osebne dostave ali dostave preko dostavne službe GLS po vsej Sloveniji.

Izberite PREVERJENE nerjavne dimnike IN KAMINSKE PEČI za varno in zanesljivo ogrevanje!

vRHUNSKA KAKOVOST ZA VAŠ OBJEKT.